Sommeren er en tid for avslapning, hygge og å nyte de lange, varme dagene. Enten du tilbringer ferien ved stranden, i hagen eller på en koselig balkong, er det alltid hyggelig å ha noen gode bøker, forfriskende drinker og smakfulle retter for hånden. Her er noen tips til bøker som kan fange din interesse, drinker som vil holde deg avkjølt, og matretter som vil gjøre sommermåltidene ekstra spesielle. Jeg håper disse tipsene lader dine batteier og gir deg en boost.
Bøker
Jobb mindre – lev mer – løsninger for et bedre liv og et varmere samfunn
Hege Hellvik var i 30-årene og småbarnsmor i en krevende jobb da hun var nær ved å kollapse. Tankene kvernet rundt arbeidet natt og dag – til kroppen sa stopp. 40 prosent av norske arbeidstakere opplever at arbeidsdagen er preget av stress. Hege Hellvik innså at noe grunnleggende måtte forandres i livet hennes. Hun ville jobbe sunnere, bedre og ikke minst mindre. Men er det mulig å kjempe for en sterk velferdsstat og kollektive løsninger – og samtidig velge å tilbringe færre timer på jobb?
Din Lille Karrie bok
Denne e-boken er skrevet for deg som søker nye muligheter og utfordringer. Den er til deg som er usikker på hva du vil bli når du blir stor, og for deg som ønsker å skifte beite. Hva er egentlig meningen med arbeidslivet?
Har du noen gang satt deg ned for å reflektere ordentlig over hva som gjør at du står opp hver morgen, tar med deg en kaffe og drar på jobb etter at frokost og matpakker er laget?
Las ned her!
Mellom to jobber
– Blir du frustrert av jobbannonser som forventer at du skal være fremoverlent, sulten og proaktiv?
– Har du hull i CV-en eller tenker du at alderen din er et hinder?
– Er du usikker på hva du kan, vil eller virkelig er god for?
Her lærer du en gjennomprøvd metode for hvordan du steg for steg bygger og styrker din egen jobbidentitet, slik at du står støtt i møtet med arbeidsmarkedet. Gjennom modige, såre, skamfulle og morsomme fortellinger fra veiledningsrommet vil du oppdage at du ikke er alene, og at det er fullt mulig å finne en meningsfull jobb – selv etter lang ledighet.
Drinker
St. Germain Spritz
Prøv dette aromatiske og leskende alternativet til Aperol Spritz! St. Germain er en fransk likør laget med ferske, håndplukkede hylleblomster én gang i året, sent på våren. Hver eneste flaske St. Germain inneholder 1000 hylleblomster.
Fremgangsmåte
Fyll et høyt glass med isbiter. Hell over likøren, så proseccoen og topp med soda. Pynt med sitron- eller appelsinskall.
Ingredienser
- 4 cl St. Germain
- 8 cl tørr prosecco
- 8 cl soda
Honey Bee (Mocktail)
Nolo-trenden fortsetter, og bartendere skaper stadig nye og kreative varianter av alkoholfrie drinker! Og her er en skjult favoritt, Honey Bee! Denne ble først introdusert da Ritz i Paris i 1921, åpnet dørene til den ikoniske Cafe Parisian. Dette er også Polets jubileumsdrikk.
Fremgangsmåte
Martini Floreale, honningsirup og sitron shakes i en cocktailshaker fylt med is og siles over i et cocktailglass. Toppes med Fever Tree Mediterranean Tonic og garneres med sitronzest.
Honningsirup: Bland 1/3 varmt vann og 2/3 honning. Tilsett en liten klype havsalt i honningen og rør om til oppløst.
Ingredienser
- 6 cl. Martini Floreale
- 2 cl. honningsirup
- 1 cl. sitron
- 2-3 cl. Fever Tree Mediterranean Tonic
Mat
Svensk potetsalat med Crème Fraîche
Kald potetsalat med crème fraiche er kanskje ikke så vanlig her i Norge, men er en klassisk svensk sommerrett som passer til det meste! Server den til tilbehør til roastbiff, kylling, laks, grønnsaker eller på buffeten.
Fremgangsmåte
Kok og skjær potetene og asparges i biter, finhakk gressløken og persillen. Rør sammen de andre ingrediensene og vend inn potetene.
Topping: Topp med ekstra gressløk og persille. Og press over sitronen.
Ingredienser
- 2 kg kalde kokte poteter
- 1 pakke lett kokt asparges
- 1 dl finhakket gressløk
- 1 dl persille
- 5 dl crème fraîche
- 1 sitron
- 1 ts salt
- 2 ts sort pepper